PORTAKALLI ŞEKERPARE

16 Şubat 2017

PORTAKALLI SEKERPARE



  Portakal ve zencefilin mükemmel aromasıyla şekerpareye değişik bir yorum katmak isteyenlere...

MALZEMELER

250 gr margarin
1 yumurta ( akı icine sarısı üzerine)
1 su bardağı irmik
1/2 su bardağı toz şeker
1 paket toz vanilin
1 paket kabartma tozu
Portakal kabuğu rendesi
1 çay kaşığı toz zencefil
Aldığı kadar un

TARİFİ


  • Şerbet için şu ve şekeri kaynatalım. Ocaktan alıp bir kaç damla limon suyu ekleyelim. ( Kristallenmesini önlemek için)
  • Oda sıcaklığındaki margarine yumurta akı ilave edip şeker ekleyerek karıştıralım.
  • Un , irmik , kabartma tozu ve vanilya ilave edip kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar yoguralım. Portakal kabuklarını ilave edelim.
  • Elinizle yuvarlak şekil verip pisirme kağıdı serilmiş tepsiye dizelim. Yumurta sarısını fırça yardımıyla üzerine süreli.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında pişirelim.
  • Sıcak tatlıya soğumuş şerbeti dökelim.
  • Şerbetini çekince tatlımız servise hazır.
Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder