PESTO SOS

27 Haziran 2014

PESTO SOS

    Pesto sosun kökeni İtalya dan gelmiştir. Ana malzemesi fesleğen olan pesto SOS italyanca da ezilmiş anlamına geliyor. Pesto sosu ekmek üzerine sürerek, makarna , et, tavuk yemeklerinde rahatça kullanabilirsiz.
Fesleğen hakkında merak ettiklerinizi burdan öğrenebilirsiniz.




MALZEMELER

2 demet taze fesleğen
1 çay bardağı dolmalık fıstık
7 diş sarımsak
1su bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı parmesan peynir rendesi
Tuz

TARiFi


  • Fıstıkları tavada kavuralım.
  • Fesleğen,dövülmüş sarımsaklari rondodan geçirelim.
  • Fıstık, zeytinyağı ve parmesan ekleyerek tekrar rondodan geçirdikten sonra kavanozlara koyalım.
Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder