PIRASALI BÖREK

2 Mart 2015

PIRASALI BÖREK



MALZEMELER

500 gr pırasa
3 adet kırmızı biber
Tuz, karabiber
1,5 çay bardağı süt
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı sıvı yağ
4 adet yufka

TARİFİ


  • Pırasaları doğrayıp sıvı yağ da soteleyelim. Biberlerin doğrayıp soteleyelim, baharatları ekleyelim.
  • Börek sosu için sıvı yağ, süt ve yumurtayı bir kapta çırpalım.
  • Yufkanın birinci katını serelim. Üzerine sos sürüp ikinci katı koyalım.
  • Hazırladığımız yufkanın üzerine pırasaları yerleştirelim. Hafifçe un serpelim.
  • Üzerine yufkayı kapatıp tekrar sos ve tekrar yufkayı yerleştirelim. 
  • Kalan sosu döküp 190C° lik fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun..

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder