ÜÇ RENKLİ İRMİK TATLISI
BALKABAKLI & ÇİKOLATALI İRMİK TATLISI
Bugün sizlere üç renkli irmik tatlısı tarifi vereceğim. Tatlımız çikolatalı, sade ve balkabaklı katlardan oluşuyor. Hem göze hem de mideye hitab edecek, hafif ve leziz bir tatlı olacak.
Kakaolu bölümü dilerseniz cheesecake tabanı gibi kakaolu bisküvi ve tereyağını ezerek de yapabilirsiniz. Fakat cheesecake gibi tabanı pişmiyor, üzerine muhallebi dökülüyor. Ben bu sebeple tereyağı tadı gelmemesi için muhallebiye kakao ve bitter çikolata ekledim.
Balkabağı bölümünde lezzet vermesi için pişirirken karanfil ekledim. Şeker miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
MALZEMELER
1 lt süt1 su bardağa irmik
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet limon kabuğu
Balkabaklı bölüm için;
1,5 su bardağı balkabağıToz şeker
Kakaolu bölüm için;
1 yemek kaşığı kakaoBitter çikolata
TARİFİ
- Balkabağını bir miktar şeker ile haşlayalım. Püre haline getirelim. 1.5 su bardağı balkabağı için 2 büyük dilim balkabağü yeterlidir.
- Muhallebi için toz şeker, irmik ve sütü tencereye koyalım.
- Nişastayı 3 yemek kaşığı süt ile eritip tencereye ilave edelim.
- Muhallebi göz göz olunca ocağın altını kapatıp tereyağı, limon kabuğu ve vanilya ilave edelim.
- Muhallebiyi üç`e bölelim.
- Kakaolu katman için kakao ve çikolata ekleyip karıştıralım.
- Balkabağı için kabak püresiyle karıştıralım.
- Servis kabına önce kakaolu sonra sade ardından da balkabaklı muhallebiyi dökelim.
- Oda sıcaklığına gelen tatlıyı buz dolabına koyup sertleştikten sonra dilimleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder