ETLİ LAHANA SARMASI

9 Mart 2015

ETLİ LAHANA SARMASI

    Lezzetli yemeklerden biri olan lahana sarması oldukça pratik oluşu sebebiyle sık sık sofralarımızda yer alır. İster zeytin yağlısı ister etlisi olsun her iki çeşidi de çok seviliyor..

















MALZEMELER

1 küçük boy lahana
250 gr orta yağlı kıyma
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1.5 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı domates salçası ( Arzuya göre acı sevenler biber salçası kullanabilir)
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
4-5 dal maydanoz
1 adet limon
1 yemek kaşığı nar ekşisi
2 adet domates
Karabiber

TARİFİ


  • Lahananın yapraklarını ayırıp tuzlu suda 4 dakika haşlayalım.
  • Haşlanan yaprakların damar kısımlarını çıkaralım. Büyük boy yaprakları saracağımız boyutlara göre keselim.
  • Harcı için kıyma, salça, sıvı yağ, rendelenmiş domates, küp küp doğranmış soğan, maydanoz, doğranmış sarımsak, nar ekşisi, baharatlar ve pirinci ekleyip yoğuralım.
  • Yaprakların damarlı tarafı içte kalacak şekilde harçtan yerleştirelim.
  • Baş kısmını kıvırıp kenarlarını içe koyarak saralım.
  • Tencerenin dibine yapraklardan serelim, sarmaları dizelim.
  • Limonları doğrayıp koyalım.
  • Üzerini 2 parmak geçecek kadar kaynar su koyalım. Tuzunu ilave edelim.
  • Üzerine tabak kapatalım.
  • Suyunu çekince sarmalar servise hazır.

Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder