ARMUTLU PARFE

3 Temmuz 2014

ARMUTLU PARFE

   Yaz aylarının ferahlatıcı tatlılarından biri olan parfeyi armutlu yapmayı tercih ettim. Siz arzu ettiğiniz meyveyle yapabilirsiniz.
Tatlımız 3 aşamalı gibi gözükse de gözünüzü korkutmasın. Yapımı oldukça kolay.



(4 KİŞİLİK)

MALZEMELER

2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 adet yumurta ( Sarısını ve akını ayrı kullanacağız)

2 adet büyük boy armut
1 paket toz vanilya

TARİFİ


  • 1 yumurta akını köpürenebdek çarpalım.
  • Ayrı bir kapta şeker, bir çimdik tuz, 1 yumurta sarısı ve 2 bardak sütü çarpalım.
  • Yarım su bardağı süt ve şekeri tencereye alıp kaynatalım.
  • Kaynayan süte ikinci hazırladığımız karışımı ilave edip karıştırarak pişirelim.
  • Yumurta akınıda kaynayan muhallebiye ilave edip hızlıca karıştıralım. Bir iki dk kaynattıktan sonra ocaktan alıp vanilya ekleyelim ve karıştıralım. Oda sıcaklığına gelmesini bekleyelim.
  • Armutları rendeleyip muhallebiye koyduktan sonra kaplara paylaştırıp buzlukta en az 2 saat doldurduktan sonra servis yapalım.
Afiyet olsun.
Berenlehayatintadi'yı İnstagramdan takip etmek için buraya tıklayabilirsiniz :)

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder