GÜLLAÇ

25 Temmuz 2014

GÜLLAÇ


MALZEMELER

8 su bardağı süt
3 su bardağı toz şeker
100 ml gül suyu

1.5 su bardağı fındık
1 paket güllaç

TARİFİ


  • Sütü tencereye koyup kaynatalım. Ocağı kapatıp şeker ve gülsuyu koyalım karıştırarak erimesini sağlayalım.
  • Sütü geniş bir tepsiye boşaltalım. Güllacı yapacağımız geniş bir tepsiye 1 kepçe sütten koyalım.
  • Güllaçların yarısını teker teker süte batırıp diğer tepsimize dizelim. Her güllaç yaprağında bir miktar sütü üstüne dökelim. Çünkü ne kadar sütlü ve ıslak olursa o kadar lezzetli olur.
  • Yarım paket bitince iri çekilmiş fındığı üzerine yayalım.
  • Kalan güllaç yapraklarında aynı işlemden geçirip tepsiye dizelim. Kalan sütü güllacın üzerine gezdirelim. Üzerini alüminyum folyo ile kaplayıp sütün çekmesini bekleyelim.
  • Daha sonra üzerini süsleyerek servis edelim.
Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder