PALUZE

10 Temmuz 2014

PALUZE

   Paluze Şanlıurfa'nın meşhur tatlılarından biridir. Muhallebisi ve şerbeti ayrı ayrı bir şekilde buzdolabında muhafaza edilir ve servis edileceği zaman kaplara paylaştırılır. Adana'nın bici bici sine benzese de farklıdır. Bici bicinin şerbeti donmuş paluzenin ise soğuk servis ediliyor :) Yapımı çok kolay olan tatlının tarifine gelecek olursak ....





MALZEMELER

8 yemek kaşığı mısır nişastası
1 lt süt
Şerbeti için;
4 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
Pembe gıda boyası

TARİFİ

  • Nişasta ve sütü bir tencereye alıp muhallebi kıvamına getirinceye kadar pişirelim.
  • Alüminyum tepsi veya her hangi bir tepsiye dizelim ve soğumasını bekleyelim.
  • Şerbeti için suya gıda boyası ekleyelim. Şekeri ilave edip eriyinceye kadar karıştıralım. Buz dolabında soğutalım.
  • Muhallebiyi küp küp doğrayalım.
  • Servis edeceğimiz kaba yerleştirip şerbeti dökerek servis edelim.
Afiyet olsun.
Berenlehayatintadi yı instagramdan takip etmek için buraya tıklayabilirsiniz :-) 


Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder