İSKOÇ KURABİYESİ

30 Ekim 2014

 İSKOÇ KURABİYESİ   

 İskoç kurabiyesi biraz un kurabiyesini andırsada içindeki mısır unuyla çok lezzetli oluyor.





   İskoç kurabiyesi un kurabiyesi gibi kızarmamalı. Bu yüzden pişirme işleminde üzerini bir süre folyo ile örtmelisiniz. Tarifin orjinalinde yuvarlak kelepçeli kek kalıbında pişiriliyordu. Bu yüzden dikkatimi çekti ve denemeye karar verdim. Sizlerinde beğeneceğinizden eminim.



MALZEMELER

150 gr tereyağı ( oda sıcaklığında)
4 - 5 yemek kaşığı toz şeker
1+ 1/2 su bardağı un
1/3 su bardağı mısır unu

TARİFİ

  • Oda sıcaklığındaki tereyağı ve şekeri 5 dk boyunca mikser veya tel çırpıcı yardımıyla çırpalım.
  • Un ve mısır unu ekleyelim. Hamuru çok ezmeden (sert ufalanan bir hamur olacak) tüm malzemeleri karıştıralım.
  • 16 cmlik kelepçeli kek kalıbına üzerini düzleştirerek yerleştirelim. Bıçakla dilimler keselim. Üzerini streçleyip buzdolabında 30 dk dinlendirelim.
  • Fırını 150 dereceye ayarlayalım. Buzdolabından kurabiyeyi alıp 30-40 dk boyunca pişirelim. Buradaki en önemli püf noktası kurabiyenin fazla kızarmamasıdır. Kurabiyenin kızarmaya başladığını görürseniz üzerini folyo ile örtüp pişirin.
  • Fırından çıkartıp kestiğimiz dilimler üzerinden geçelim. Sıcakken üzerine toz şeker serpelim. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp servis yapalım.
Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder