ELMALI PAY

6 Kasım 2014

ELMALI PAY

   Elmalı pay tarifi hem pratik hem de çok lezzetli..



   Elmalı pay hamurunda iyi bir sonuç elde etmemiz için soğuk margarini küp küp doğrayıp unla ufalamamız gerekli. Bu işlemi elle veya doğrayıcı robotla yapabilirsiniz. Hamuru yoğurduktan sonra 15 dk dinlendirelim. Hamuru iki parçaya ayırıp merdaneyle açalım. Üst katındaki şekilleri kurabiye hamur kesicilerle yaptım. Sadece üstünü kapatarakta pişirebilirsiniz.


 
180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirdikten sonra fırından çıkartıp ılıdıktan sonra kalıptan çıkaralım. Aksi takdirde hamur yumuşak olduğu için kırılabilir.
   

MALZEMELER

1 yumurta
125 gr margarin ( soğuk )
1 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu


İçi için;

4 adet elma
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı toz tarçın

Üzeri için;

Pudra şekeri

TARİFİ


  • Elmaları rendeleyip şeker ilave edelim. Tencereye koyup suyunu verip çekene kadar pisirdikten sonra tarçın ekleyelim. Soğuması için bekletelim.
  • 125 gr margarini küp küp doğrayalım. Unla karıştırıp kum görünümü alana kadar ufalayalım. Bu işlemi robottada yapabilirsiniz.
  • Geri kalan hamur malzemelerini ilave edip yoğuralım.
  • 15 dk dinlendirdikten sonra hamuru ikiye bölüp merdane ile açalım.
  • İlk hamuru fark kalıbı boyutunda yapıp yerleştirelim.
  • Elmalı harcı koyalım. İkinci hamuru dilerseniz kafes, kalıplarla keserek veya bütün bir şekilde yapıp kapatalım.
  • 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Üzerine pudra şekeri döküp servis yapalım.
Afiyet olsun.



Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder