AVCI BÖREĞİ

31 Mart 2015

AVCI BÖREĞİ

   Çay saatlerine yakışan enfes bir börek tarifi avcı böreği. 




  Krep hamuru ile hazırlanan avcı böreği, dışı çıtır içi yumuşak dokusuyla sofranın yıldızı olmaya aday..



MALZEMELER

Krep Hamuru İçin;

2 su bardağı süt
2 adet yumurta
1.5 su bardağı un
Tuz

İçi İçin;

150 gr kıyma
1 adet kapta biber
1/2 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı haşlanmış bezelye
Baharat ( karabiber, biberiye, zencefil)
Tuz
Sıvı yağ

Pişirmek için;

1 adet yumurta
Mısır unu
Sıvıyağ

Sosu için;

2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
2 çay bardağı hazır domates suyu
Kekik

TARİFİ

  • Krep hamuru için bir kapta un,yumurta ve sütü çırpalım. Tuzunu ekleyelim.
  • Tavaya biraz sıvıyağ koyup ısıttıktan sonra karışımdan bir kepçe döküp arkalı önlü pişirelim.
  • İç harcı için soğanları ve biberi minikçe doğrayalım. Tavaya biraz sıvıyağ koyup soğanı soteleyelim.
  • Kıyma ilave edip sotelemeye devam edelim. Biber ve bezelye ekleyelim, baharatlarını da ilave edip ocağın altını kapatalım.
  • Kreplerin bir ucuna iç malzemeden koyalım. Kenarlarını içe doğru kapatıp saralım.
  • Yumurtayı çırpalım. Sarılan krepleri önce yumurtaya ardından mısır ununa bulayalım.
  • Sıvıyağı tavaya koyup ısıttıktan sonra börekleri kızartalım.
  • Sosu için zeytin yağını sos tavasına koyup salçayı kavuralım. Domates sosu ve kekik ekleyip pişirelim.
  • Börekleri sos ile servis edelim.
Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder