BEZELYE PÜRESİ & TAVUK FİLETO

13 Mart 2015

BEZELYE PÜRESİ EŞLİĞİNDE HARDAL SOSLU TAVUK FİLETO

   Pratik yemeklere yoğun geçen günlerde ihtiyacımız artıyor. Hem pratik hem de lezzetli bir yemek ararsanız bu tarifi deneyin derim.





    Bezelye püresi ve hardal soslu tavuk fileto birbirine yakışan harika bir yemek oldu. 




  Tarif 1-2 kişiliktir. Kişi sayısına göre malzeme miktarını artırabilirsiniz.


MALZEMELER

2 adet tavuk fileto
1 tatlı kaşığı hardal
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biberiye
1/2 çay kaşığı köri
Tuz

Bezelye püresi için;

2 adet patates
2 yemek kaşığı bezelye
3 yemek kaşığı süt
Karabiber
Tuz

TARİFİ


  • Filetoları diğer sos malzemeleriyle karıştıralım. Buz dolabında 1 saat dinlendirelim.
  • Tavuk filetoları pişirme kabına koyalım. Üzerini folyo ile kapatıp 190C° ilk fırında 45 dk pişirelim.
  • Patatesleri yıkayık kabuklarını soyalım. Bir miktar su ile haşlayalım.
  • Bezelyeleri su ile haşlayalım. (Haşlamamak için Konserve bezelye kullanabilirsiniz.)
  • Patates ve bezelye içine süt, arzuya göre karabiber ve tuz ekleyip blendırla ezelim.
  • Servis tabağına püre yanına hardal soslu tavuk filetoları yerleştirip servis yapalım.
Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder