ANTAKYA TEPSİ KEBABI

8 Nisan 2015

ANTAKYA TEPSİ KEBABI

Antakya`ya ait olan tepsi kebabı lezzetli olduğu kadar pratikde. Antakya tepsi kebabının lezzet sırlarından biri kıymamızın çeşidi. Kıyma dana döş olmalı. Döş kaburganın alt kısmıdır. Yani etin en lezzetli bölümü. Sizlerde bu bölümden alacağınız kıyma ile yaptığınız yemeğin tadında ki lezzeti fark edebilirsiniz. 



   Hazırlanması için pratik olduğu söylemiştim. Yapacağımız işlem tüm malzemeleri karıştırıp tepsiye yaymak. Ve 45 dakika pişirmek. Bir tepsi kebabından 8 dilim çıkıyor. Şimdiden afiyet olsun.


MALZEMELER

1 kg dana döş kıyma
2 adet kapya biber
1 orta boy kuru soğan
4-5 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
2 yemek kaşığı domates veya biber salçası

TARİFİ

  • Kapya biber, soğan, sarımsak ve maydanozları temizleyip ayıklandıktan sonra rondodan geçirelim.
  • Kıymaya ekleyelim. baharat ve salça ilave edip yoğuralım.
  • Tepsiyi yağlayalım, arzuya göre salça sürelim. Tepsiye kıymayı yayıp dilimleyelim. Üzerine biber ve domates koyalım.
  • 190C° derecelik fırında 45 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.



Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder