ÇİLEK & BADEM EZMELİ PASTA

8 Mayıs 2015

ÇİLEK VE BADEM EZMELİ PASTA

    Çilek ve badem ezmesinin nefis uyumuyla lezzetli bir pasta tarifi..































MALZEMELER

Pandispanya için;

4 adet yumurta
Tuz
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı süt

Kreması için;

2 paket kremşanti
2 su bardağı süt ( kremşanti hazırlamak için)
4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
1,5 su bardağı toz şeker

Üzeri için

Kremşanti
Marzipan
Çilek


TARİFİ

  • Çilekli pastayı hazirlanan için önce kremşantiyi süt ile çırpalım ve buzdolabında sertleşmesi için bekletelim.
  • Muhallebi için toz şeker ve nişastayı tencereye koyalım. Süt ilave edip karıştırarak pişirelim. Pişen muhallebi oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldıralım.
  • Pandispanya için yumurta akı ve sarılarını ayıralım.
  • Yumurta aklarını bi miktar tuz ile köpürüp sertleşene kadar çırpalım. Yumurta sarılarına süt ve sıvıyağ ekleyelim. Toz şekerde ilave edip çırpalım.
  • Yumurta haklarına nazikçe yumurta sarısı karışımını ekleyelim.
  • Unu eleyip 3 seferde spatula ile karıştıralım.
  • Kelepçeli kalıba pandispanya hamurunu dökelim. 180C° ilk fırında 20 dakika pişirelim.
  • Pişen ve soğuyan pandispanyayı enlemesine 2`ye bölelim.
  • Şekerli su ile ıslatalım. Yuvarlak kelepçeli kalıbın kenarlarına streç saralım ve kenarlara çilek yerleştirelim.
  • Buz dolabında dinlenen muhallebi ve şantiyi ( üzeri için biraz ayıralım) mikser yardımıyla çırpalım.
  • Pastanın ortasına kremayı dökelim. Üzerine pandispanyanın diğer katını kapatalım. 
  • Marzipanı pudra şekeri ile açalım. Pasta boyutuna göre keselim. Arzuya göre çilek reçeli sürüp pastanın üzerine yerleştirelim. Kremşanti ile süsleyip buzdolabında 3-4 saat dinlendirelim.
  • Dinlenen pastamızı kelepçeli kalıptan çıkaralım.
Afiyet olsun.


Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder