ÇİLEKLİ KUP

4 Mayıs 2015

ÇİLEKLİ KUP


MALZEMELER

4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
7 - 8 adet çilek
Arzuya göre kek



TARİFİ


  • Tencerede vanilya ve çilek hariç tüm malzemeleri karıştıralım.
  • Ocağın altını açıp pişirmeye başlayalım. 
  • Çilekleri doğrayıp tencereye ilave edelim. Karıştırarak göz göz olana kadar pişirelim.
  • Pişen muhallebi`yi blendır yardımıyla çırpalım.
  • Arzuya göre kekleri ufakça doğrayıp süt ile ıslatalım.
  • Kupalara keki paylaştıralım. Üzerine muhallebiyi dökelim.
  • Soğuyan kulları buzdolabında dinlendirir servis yapalım.
Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder