VİŞNELİ TART

30 Temmuz 2015

VİŞNELİ TART

  Karamelize vişne ile enfes bir tart..


MALZEMELER

125 gr margarin veya tereyağı
1 yemek kaşığı yoğurt
1/2 paket kabartma tozu

1 paket vanilya
3 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı un

Karamelize Vişneler için;

20 adet çekirdekleri çıkarılmış vişne
4 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı

TARİFİ


  • Çekirdekleri çıkarılmış vişneleri tencereye koyalım. Üzerine 3 yemek kaşığı toz şeker ilave edip suyunu çekene kadar pişirelim. Pişen vişneye 1 yemek kaşığı toz şeker ve tereyağı ilave edip karamelize edelim.
  • Margarin veya tereyağı'na un ekleyip elimizle ufalayalım. (Bu işlem için soğuk margarin veya tereyağı tercih etmeliyiz) kalan malzemeleri de ekleyip hamuru yoğuralım. Üzerini bez ile örtüp buzdolabında 15 dakika dinlendirelim.
  • Tart kalıbını yağlayalım. Hamuru kalıba göre yerlştirelim. Arzu ederseniz üzeri için bir miktar hamur ayırın. Soğuyan vişneyi ekledikten sonra çatalla tabana delikler açalım. 
  • 180 °C fırında 30 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder