VİŞNELİ TART
VİŞNELİ TART
Karamelize vişne ile enfes bir tart..
MALZEMELER
125 gr margarin veya tereyağı1 yemek kaşığı yoğurt
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı un
Karamelize Vişneler için;
20 adet çekirdekleri çıkarılmış vişne4 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
TARİFİ
- Çekirdekleri çıkarılmış vişneleri tencereye koyalım. Üzerine 3 yemek kaşığı toz şeker ilave edip suyunu çekene kadar pişirelim. Pişen vişneye 1 yemek kaşığı toz şeker ve tereyağı ilave edip karamelize edelim.
- Margarin veya tereyağı'na un ekleyip elimizle ufalayalım. (Bu işlem için soğuk margarin veya tereyağı tercih etmeliyiz) kalan malzemeleri de ekleyip hamuru yoğuralım. Üzerini bez ile örtüp buzdolabında 15 dakika dinlendirelim.
- Tart kalıbını yağlayalım. Hamuru kalıba göre yerlştirelim. Arzu ederseniz üzeri için bir miktar hamur ayırın. Soğuyan vişneyi ekledikten sonra çatalla tabana delikler açalım.
- 180 °C fırında 30 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder