PORTAKAL KABUKLU BİSCOTTİ
PORTAKAL KABUKLU BİSCOTTİ
Lezzetli mi lezzetli iki kez pişirilmiş İtalyan bisküvisi biscottinin portakal kabuklu versiyonu..
MALZEMELER
50 gr tuzsuz tereyağı1+3/4 su bardağı un
100 gr toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 kase haşlanmış portakal kabuğu
TARİFİ
- Un, kabartma tozu , şekeri bir kapta karıştıralım.
- Tereyağını eritip ılıdıktan sonra yumurta ve vanilyayı ilave edelim. Çırpalım.
- Unlu karışıma ilave edip yoğuralım. Portakal kabuklarınıda tekrar ekleyip yoğuralım. Eğer hamur toparlanmaz ise azar azar un ekleyip yoğuralım.
- Hamuru iki parçaya ayırıp somun şekli verelim.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20 dk pişirelim. Fırından çıkarıp ılımasını bekledikten sonra 30cm eninde verev keselim. 5 er dakika arkalı önlü pişirelim.
- Biscottilerin tamamen sertleşmesi için pişirme işlemi ardından ızgara teli üzerinde soğuması için bekletelim
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder