FIRINDA ETLİ MANTI BÖREĞİ

16 Şubat 2017

FIRINDA ETLİ MANTI BÖREĞİ


MALZEMLER

2 adet yufka
2 adet haşlamalık et
Yoğurt
Sarımsak

Zeytinyağı
Toz kırmızı biber

TARİFİ


  • Haşlamalık etleri su dou tencereye alıp haşlayalım.
  • Haşlanınca didikleyelım.
  • Yufkayı pişirme kabına serip kalan yufkayı parçalara bölelim. Yufkaların arasına zeytinyağı sürelim. Eşit miktarda yufka ayıralım. Ara kata didiklenen etleri koyalım. Tekrar yufka ile kapatalım.
  • 180C° fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Fırında mantımız pişerken sarımsak rendeleyip yoğurt ile karıştıralım. Sarımsak ve yoğurt miktarını istediğiniz  gibi ayarlayabilirsiniz.
  • Pişen mantıya sıcak et suyunu dökelim. Suyu çekince dilinleyelim.
  • Son olarak üzeri için bir miktar zeytinyağını kırmızı biberle  tavaya alıp hafif kızdıralım.
  • Dilimlenen mantığı servis tabağına alıp önce üzerine sarımsaklı yoğurt ardından da biberli sos dökerek servis yapalım.
Afiyet olsun.


Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder