PEYNİRLİ UN HELVASI

18 Nisan 2014

PEYNİRLİ UN HELVASI

  Helvada kullanılacak peynirimiz tuzsuz olmalıdır. Hazır Urfa'dan gelen tuzsuz peynirim varken bu yöresel helvayı yapmak istedim. Helvayı sunarken sıcak olmasına özen gösterirsek daha çok beğenilecektir.





MALZEMELER

1 paket margarin
2 su bardağı un
350 gr tuzsuz peynir
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su



TARİFİ


  • Margarini tavada eritelim.
  • Üzerine 2 su bardağı un ekleyelip unu kavuralım.
  • Un ıslak kum görüntüsü elde edince ocağı kapatalım.
  • Peynirleri ekleyelim. Peynirlerin içinde erimesi için karıştıralım.
  • Ocağı kısık ateşte açarak süt,su veşeker 'le hazırladığımız şerbeti dökelim.
  • Sürekli karıştırarak ve topaklanmayı engelleyerek pişirmeye devam edelim.
  • Peynirler helvanın içinde iyice eriyince helvamız servise hazır.

Afiyet olsun.









Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder