TAZE BAKLA YEMEĞİ

21 Nisan 2014

TAZE BAKLA YEMEĞİ


   Bakla B1, B2, B6 ve K vitaminleri yanı sıra potasyum ve magnezyum mineralleri açısından oldukça zengindir.
   Baklanın taze yapraklarından salata, çekirdeklerinden de yemek yapılır.
   Sağlığımız için çok önemli olan bakla;
Kötü kolesterol düzeyini düşürür, yüksek oranda lif içeriği vardır, hazmı kolaylaştırır ve böbreklere oldukça faydalıdır.








(6-8 KİŞİLİK)

MALZEMELER

1 kg bakla
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
Sıvı yağ
3 diş sarımsak
Tuz, karabiber
Dereotu

TARİFİ


  • Baklaları taze fasülye gibi kılçıklarını temizleyerek limonlu suda bekletelim.
  • Sıvı yağı tencereye koyalım.
  • Soğanları küp küp doğrayalım. Sıvı yağda pembeleştirelim.
  • Domates salçasını ekleyelim. Kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Baharatları ekleyelim.
  • Baklaları süzüp, tencereye ekleyelim.
  • Üzerini 3 parmak geçinceye kadar su ilave edelim.
  • Dereotunu ekleyelim.
Pişince üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis edelim.

Afiyet olsun.



Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder