TAZE BAKLA YEMEĞİ
TAZE BAKLA YEMEĞİ
Bakla B1, B2, B6 ve K vitaminleri yanı sıra potasyum ve magnezyum mineralleri açısından oldukça zengindir.
Baklanın taze yapraklarından salata, çekirdeklerinden de yemek yapılır.
Sağlığımız için çok önemli olan bakla;
Kötü kolesterol düzeyini düşürür, yüksek oranda lif içeriği vardır, hazmı kolaylaştırır ve böbreklere oldukça faydalıdır.
(6-8 KİŞİLİK)
MALZEMELER
1 kg bakla1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
Sıvı yağ
3 diş sarımsak
Tuz, karabiber
Dereotu
TARİFİ
- Baklaları taze fasülye gibi kılçıklarını temizleyerek limonlu suda bekletelim.
- Sıvı yağı tencereye koyalım.
- Soğanları küp küp doğrayalım. Sıvı yağda pembeleştirelim.
- Domates salçasını ekleyelim. Kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Baharatları ekleyelim.
- Baklaları süzüp, tencereye ekleyelim.
- Üzerini 3 parmak geçinceye kadar su ilave edelim.
- Dereotunu ekleyelim.
Pişince üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis edelim.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder