YAYLA ÇORBASI

9 Nisan 2014

YAYLA ÇORBASI

(6-8 KİŞİLİK)
Çorbalarla başladığım tariflerime çok sevdiğim yayla çorbasıyla devam ediyorum.



















MALZEMELER


1 su bardağı pirinç
8 su bardağı su
1 adet yumurta
10  çorba kaşığı tepeleme yoğurt
Tuz

Sosu için;
3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
Kuru nane



TARİFİ



  • Pirinci bol suyla yıkayıp süzelim
  • Tencereye pirinci koyup üzerine suyumuzu ilave edelim ve pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Ayrı bir kapta yoğurt ve yumurtayı blendır yardımıyla çırpalım.
  • Pişen pirincimizin suyundan bir miktar yoğurt karışımına ekleyerek, yoğurdu ılıtalım.
  • Ardından yoğurdumuzu yavaşça çorbamıza karıştırarak ekleyelim.
  • Kısık ateşte kaynayıncaya kadar karıştıralım.
  • Tavada yağ ve naneyi kızdırıp pişen çorbamızın üzerine ekleyerek servise hazır hale getirelim.

Afiyet olsun.

NOT

Eğer çorbamızı yapacağımız un ekşiyse içine bir miktar un katarak yoğurdun ekşiliğini alabiliriz.
Çorbamıza tuzunu en son ekleyelim ki yoğurdu kesilmesin.


Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder