ORMAN KEBABI

30 Kasım 2015

ORMAN KEBABI



MALZEMELER

1kg dana kuşbaşı
3 adet havuç
2 adet patates
1 adet kuru soğan
1 adet yeşil biber
1 adet kapya biber

1 yemek kaşığı domates salçası
Sıvı yağ
Tuz , Karabiber

TARİFİ


  • Kuşbaşıları derin tencere `ye alıp suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Soğanları  yarım ay şeklinde doğrayıp sıvıyağ ekleyerek kuşbaşı ile soteleyelim. Biberleri arzu edilen boyda ekleyelim ve Salça ilave edip sotelemeye devam edelim.
  • Havuçları yuvarlak şekilde doğrayıp haşlayalım.
  • Patatesleri minik küpler halinde doğrayıp sıvı yağ ile kızartalım.
  • Yemeğe havuç ve patatesleri ilave edip biraz su ekleyelim. Ön pişime yapalım.
  • Tencereyi 180°C fırına koyup pişirme işlemini tamamlayalım.
Afiyet olsun.


Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder