BALKABAKLI AY KURABİYESİ

17 Aralık 2015

BALKABAKLI AY KURABİYESİ


MALZEMELER

130 gr tereyağı
1/2 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı yoğurt
2,5 su bardağı un

1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil
1/2 su bardağı ezilmiş balkabağ püresi

TARİFİ


  • Soğuk tereyağını küp küp kesip un ile ufalayalım.
  • Yoğurt , şeker vanilya , kabartma tozu , tarçın ve zencefil ekleyip yoğuralım.
  • Hamuru 15 dakika buzdolabında dinlendirelim.
  • Bezeler yapıp merdane ile açalım. 4 'e kesip balkabaklı harcdan koyalım. Geniş taraftan yuvarlayalım. Kenarlarını kıvırıp ay şekli verelim.
  • 170C° fırında 20 dk. pişirelim.
  • Soğuması için ızgara teli üzerinde bekletelim.
  • Soğuyan balkabaklı ay kurabiyelerine pudra şekeri serpip servis yapalım.
Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder