TOST EKMEĞİNDE HAMSİ FİLETO

7 Mayıs 2014

TOST EKMEĞİNDE HAMSİ FİLETO


   Omega 3 deposu olan balıklara geldi sıra.  Eminönü 'ye bir çoğumuz gitmişizdir balık ekmek yemeye. Balık severlerin vazgeçemediği lezzet olan balık ekmeği evimizde tost ekmeğiyle birlikte yapacağız. Görsellik bakımından daha şık duran tost ekmeğinde ki balıklarımızı hem de çok kısa bir süre içinde yapabilirsiniz. İsterseniz yağ da isterseniz de ızgara olarak hazırlayabilirsiniz.



MALZEMELER


12 adet hamsi fileto
Kızartmak için yağ ( dilerseniz ızgara yapabilirsiniz)
3 yaprak marul
1 adet domates
1/2 kırmızı biber
Limon suyu
4 dilim tost ekmeği



TARİFİ


  • Tost ekmeklerini geniş ağızlı bir bardak yardımıyla yuvarlak keselim. Dilerseniz kenarlarını kesip kare de yapabilirsiniz.
  • Marul,domates, biber, limon ile salata yapalım.
  • Balık filetoları yağ da kızartalım. Arzuya göre ızgarada olabilir.
  • Tost ekmeklerine alta salata üste balık olacak şekilde kat kat dizdikten sonra dağılmasını önlemek amacıyla çöp şişlerden batıralım.
  • Balık ekmeğimiz hazır.

Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder