ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ

16 Haziran 2014

ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ

  Böreğe en çok yakışan malzeme olan ıspanaktan gül böreği yapalım..



MALZEMELER

3 adet yufka
1 adet orta boy kuru soğan
500-600 gr ıspanak
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta sarısı
1 su bardağı süt

TARiFİ

  • Soğanları ince ince doğrayıp bir miktar yağ yardımıyla pembeleştirelim.
  • Ispanakları ilave edip suyunu çekinceye kadar kavuralım. Tuz ve baharat ilave edip karıştıralım.
  • Bir kasede yumurta, süt, yağ ile SOS hazırlayalım.
  • Yufkayı 4'e bölüp bir parçasına önce sosu sürelim ve harçtan yerleştirelim.
  • Sigara böreği gibi sarıp etrafında döndürelim.
  • Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayıp pişireceğimiz kaba yerleştirelim.
  • Kalan sosu üzerine döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder