ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ
ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ
Böreğe en çok yakışan malzeme olan ıspanaktan gül böreği yapalım..
MALZEMELER
3 adet yufka
1 adet orta boy kuru soğan
500-600 gr ıspanak
500-600 gr ıspanak
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta sarısı
1 su bardağı süt
TARiFİ
- Soğanları ince ince doğrayıp bir miktar yağ yardımıyla pembeleştirelim.
- Ispanakları ilave edip suyunu çekinceye kadar kavuralım. Tuz ve baharat ilave edip karıştıralım.
- Bir kasede yumurta, süt, yağ ile SOS hazırlayalım.
- Yufkayı 4'e bölüp bir parçasına önce sosu sürelim ve harçtan yerleştirelim.
- Sigara böreği gibi sarıp etrafında döndürelim.
- Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayıp pişireceğimiz kaba yerleştirelim.
- Kalan sosu üzerine döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder