AHUDUDU HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

21 Temmuz 2014

AHUDUDU / FRAMBUAZ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

  Ahududu veya frambuaz olarak bilinen bitki gülgiller familyasına aittir. Nemli iklime sahip bölgelerde üretilebilir. Yaz ve sonbahar da meyve verir. Belli dönemlerde meyve versede dondurulumuşuda tüketilebilir.


FAYDALARI


  •   C vitamini deposudur böylece antioksidan özelliğe sahiptir.
  • Kan sulandırıcı etkisine sahip olduğundan damar tıkanıklığını önleyicidir.
  • İltihap önleyici etkisi vardır.
  • Anti-kanser olduğu yönünde ciddi araştırmalar vardır.



SAKLAMA KOŞULLARI

  Ahududu kolay bozulduğu için kullanılmadan 2_3 gün önce alınmalıdır. Buz dolabında saklanmalıdır.


KULLANIM ALANLARI

  Mayhoş bir tadı olan ahududu kahvaltılık hazırlanan kreplere sos olarak, waffle , dondurma içinde, sütlü tatlılarda, pastalar da rahatlıkla kullanılabilir.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder