BOSTANA

8 Temmuz 2014

BOSTANA

   Bostana Güneydoğu Anadolu mutfağına özgü bir salata çeşididir. Salatanın özelliği acı ve sulu olmasıdır.
   Ben domates tercihimi salkım domates ten yana kullandım. Salkım domates yeteri kadar su içerdiğinden ekstra su ilavesi yapmadım. Fakat siz salkım domates kullanmayacaksınız su ilavesi yapabilirsiniz. 
Veya soğuk servis edileceğinden üzerine bir miktar buz koyabilirsiniz. Servis edilene kadar buzlar eriyecektir böylece salatanız sulu olur. 
Şimdiden hepinize afiyet olsun.




MALZEMELER

1/2 demet semizotu
4 adet sivri biber
1 adet kuru soğan ( Arzuya göre yeşil soğan)
7 dal maydanoz
7 dal nane
2 adet salkım domates

Sosu için;
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz , acı biber

TARİFİ


  • Tüm malzemeleri yıkayıp ince ince doğrayalım.
  • Salça,nar ekşisi, tuz ve biberi ayrı bir kapta karıştıralım.
  • Sosu doğradığımız malzemelerin üzerine döküp kaşık yardımıyla iyice karıştıralım.
  • Bostana'nın özelliği sulu olmasından dolayı bir miktar su ilave edelim.
  • Son bir kez karıştıralım.
  • Servis etmeden önce buz dolabında soğumasını bekleyelim.
  • Salata soğuyunca servise hazırdır.
Afiyet olsun.

Berenlehayatintadi yı instagramdan takip etmek için buraya tıklayabilirsiniz :-) 

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder