ÇİĞ KÖFTE

8 Temmuz 2014

ÇİĞ KÖFTE

   Yöresel bir lezzetimiz olan çiğ köfteyi yapmak sabır ve kuvvet istese de sofralarımızı şahane derecede süsleyecek...





(4 kişilik)

MALZEMELER

4 su bardağı çiğ köftelik bulgur
250 gr yağsız çiğ köftelik et
3-4 yemek kaşığı isot
4 adet yeşil soğan
1 adet küçük kuru soğan
1 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz (ayıklanmış)
1 tatlı kaşığı salça
Tuz, karabiber

TARİFİ


  • Maydanoz, kuru ve yeşil soğanı çok ince olacak şekilde doğrayalım. Daha sonra kullanmak üzere belirtelim.
  • Yoğuracağımız kaba bulguru, baharatları alıp karıştıralım.
  • Sarımsakları doğrayıp ekleyelim.
  • Eti ilave edip su yardımıyla yoğuralım.
  • Bulgurlar iyice yumuşayınca yeşillikleri ilave edip yoğuralım. Fakat yeşillikler içinde biraz diri kalsın.
  • Servis tabağına alalım.
Afiyet olsun.
Berenlehayatintadi yı instagramdan takip etmek için buraya tıklayabilirsiniz :-) 

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder