KAVUNLU SORBE

7 Temmuz 2014

KAVUNLU SORBE

  Yaz aylarında ferahlatıcı bir tatlı yapmak ister misiniz? Şimdi Kavunlu Sorbe yapacağız. 
  Sorbenin özelliği dondurmanın aksine içerisindeki buz kristallerinin bulunması ve sulu olması. Bunun için donma sırasında bir kere karıştırmanız yeterli. 
  Ayrıca Sorbe yapımının bu kadar kolay olduğunu deneyene kadar bilmiyordum:)  Tavsiyem kavunun tadına bakıp şeker oranını eklemeniz. Benim kullanmış olduğum kavun orta tatlılıkta olduğu için 1 çay bardağı şeker ekledim. 



MALZEMELER

1 adet kavun ( 600-700gr)
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
1/2 limon suyu
Vanilya aroması

TARİFİ


  • Şeker ve suyu bir tencere kaynatalım.
  • Ocaktan alıp limon suyu ve aroma ilave ederek soğumaya bırakalım.
  • Kavunları doğrayıp soğuyan şerebete ilave edelim.
  • Doğrayıcı yardımıyla tüm malzemeleri özdeşleştirelim.
  • Buzluğa koyup 1 saat sonra karıştıralım.
  • Tekrar buzlukta donmasını bekledikten sonra servis edelim.
Afiyet olsun.
Berenlehayatintadi yı instagramdan takip etmek için buraya tıklayabilirsiniz :-) 

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder