YUFKALI KADAYIF SARMA

26 Temmuz 2014

YUFKALI KADAYIF SARMA

    Fıstıklı, fındıklı veya cevizli çeşitlerde yapacağınız yufkalı kadayıf sarması misafirlerinizin ve sizin gözdesi olacak..

    Böreklik yufkayla yapılan bu tatlı baklavalık yufkayla da yapılabilir. 3 yufka kullanmanız yeterli.






MALZEMELER

3 adet yufka
100 gr tuzsuz tereyağı
2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
250 gr tel kadayıf

Şerbeti için ;

5 su bardağı su
4.5 su bardağı şeker
1/2 limon suyu

TARİFİ


  • Şerbet için tüm malzemeleri tencereye alıp kaynatalım.
  • Tereyağını eritelim.
  • Yufkalara teker teker yağ sürelik ve üst üste dizelim.
  • Kadayıfı elinizle didikleyelim yufkaların üzerine serelim. Ceviz serpelim. Sıkı bir rulo yapalım.
  • Bıçak yardımıyla bir parmak kalınlığında kesip pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizelim. Kalan tereyağını üzerine dökelin. 10 dk bekletelim.
  • Bu arada fırını 190 dereceye ayarlayalım. Biten süre zarfında tepsiyi fırına yerleştirelim.
  • Üstü kızarınca çıkartıp soğuyan şerbeti üzerine dökelim.
  • Şerbeti çekince servis yapabiliriz.
Afiyet olsun.

Share This Post

3 yorum:

  1. çok beğendi☺27 Temmuz, 2014

    Çok güzel görünüyorlar. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Süper ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil