KALBURABASTI

26 Temmuz 2014

KALBURABASTI


MALZEMELER

3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 yumurta

1 paket margarin
Şerbet için;
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1/2 adet limon suyu

TARİFİ


  • Öncelikle şeker,su ve limon suyunu tencere koyup kaynatalım. Şerbeti soğuması için bir kenara bırakalım.
  • Oda sıcaklığındaki margarin, yumurtayı yoğurma kabına alıp karıştıralım. Un ve kabartma tozu ekledikten sonra kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurma işlemine devam edelim.
  • İstenilen kıvama geldikten sonra şekil verip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelm.
  • Sıcakkken üzerine soğuk şerbeti dökelim.
  • Şerbeti çekmesi için soğuk olması önemlidir.
Afiyet olsun.

Share This Post

1 yorum: