FRAMBUAZ KREMALI KEK

12 Ağustos 2014

FRAMBUAZ KREMALI KEK

   İsterseniz kek isterseniz pasta diye isimlendirin. Çay saatine çok yakışacak frambuazlı kek sofranızda muhteşem duracak.

    Kekimizin hamuru tıpkı pandispanya gibi. Bu sebeple benmari usulü yumurta ve şekeri çırpmamız gerekiyor. Ayrıca kekin 24 saatte tüketilmesi gerekiyor.






MALZEMELER

Keki için;

4 adet yumurta
40 gr tuzsuz tereyağı
1 su bardağı un
1/2 su bardağı toz şeker
Vanilya esansı
1 adet limon kabuğu rendesi



Frambuaz kreması için;

1 paket çiğ krema
150-200 gr frambuaz
3 yemek kaşığı pudra şekeri

TARİFİ


  • 20 cm'lik yuvarlak kek kalıbına pişirme kağıdı serip fırını 180 dereceye ayarlayalım.
  • Tereyağını eritip bekletelim.
  • Tencereye su koyup kaynatalım. Kaynayınca ocağın altını kapatıp üzerine ısıya dayanıklı bir kap yerleştirelim.
  • İçine yumurta ve şekeri ilave edip mikserle hacmi büyüyünceye kadar çırpalım.
  • Sıcak tencere üzerinden alıp karışım soğuyana kadar çırpalım.
  • Un,vanilya ve limon kabuğu rendesi, tereyağı ekleyip nazikçe çırpalım.
  • Kalıba döküp 25-30 dk pişirelim.
  • Pişince ızgara üzerinde soğutalım.
  • Kremayı çırpma kabına alıp sertleşene kadar çırpalım.
  • Frambuaz ve pudra şekerini bir kapta karıştırıp kremaya ilave edelim ve son kez karıştıralım.
  • Kekin üzerine krema dökelim. Buz dolabında en az 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapalım.

Afiyet olsun.
Berenlehayatintadi yı instagramdan takip etmek için buraya tıklayabilirsiniz :-) 

Share This Post

1 yorum:

  1. Çok güzel gözüküyor, ellerinize saglık

    YanıtlaSil