KARAMEL DOLGULU KURABİYE

26 Ağustos 2014

KARAMEL DOLGULU KURABİYE

  Ne zamandır dolgulu kurabiye tarifi vermek istiyordum kısmet şimdiymiş. Karamel seviyorsanız bu kurabiyeyi mutlaka deneyin  :-) 
   Kurabiye piştikten sonra oda sıcaklığında 7 gün muhafaza edilebilir. Hamuru yoğurduktan sonra 1 saat buzdolabında dinlendirin ve  buz dolabından çıkardıktan sonra 10 dk oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.




MALZEMELER

170 gr margarin
3 + 1/4 su bardağı un
1 çay kaşığı mısır nişastası
1 çay kaşığı kabartma tozu
3/4 su bardağı esmer şeker
1/2 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 yumurta + 1 yumurta sarısı
24 adet karamel dolgulu çikolata

TARİFİ


  • Un, kabartma tozu, nişastayı bir kaba alıp karıştıralım.
  • Margarini eritip oda sıcaklığına gelmesini bekledikten sonra sırasıyla şeker, yumurta, vanilya, un karışımını ekleyip yoğuralım.
  • Buz dolabında 1 saat dinlendirdikten sonra içine karamel dolgulu çikolata koyup fırın tepsisine dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dk pişirelim.
Afiyet olsun.

Berenlehayatintadi yı instagramdan takip etmek için buraya tıklayabilirsiniz :-) 

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder