KARAMEL DOLGULU KURABİYE
KARAMEL DOLGULU KURABİYE
Ne zamandır dolgulu kurabiye tarifi vermek istiyordum kısmet şimdiymiş. Karamel seviyorsanız bu kurabiyeyi mutlaka deneyin :-)
Kurabiye piştikten sonra oda sıcaklığında 7 gün muhafaza edilebilir. Hamuru yoğurduktan sonra 1 saat buzdolabında dinlendirin ve buz dolabından çıkardıktan sonra 10 dk oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
MALZEMELER
170 gr margarin3 + 1/4 su bardağı un
1 çay kaşığı mısır nişastası
1 çay kaşığı kabartma tozu
3/4 su bardağı esmer şeker
1/2 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 yumurta + 1 yumurta sarısı
24 adet karamel dolgulu çikolata
TARİFİ
- Un, kabartma tozu, nişastayı bir kaba alıp karıştıralım.
- Margarini eritip oda sıcaklığına gelmesini bekledikten sonra sırasıyla şeker, yumurta, vanilya, un karışımını ekleyip yoğuralım.
- Buz dolabında 1 saat dinlendirdikten sonra içine karamel dolgulu çikolata koyup fırın tepsisine dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dk pişirelim.
Afiyet olsun.
Berenlehayatintadi yı instagramdan takip etmek için buraya tıklayabilirsiniz :-)
0 yorum:
Yorum Gönder