KABAKLI KARNIYARIK BÖREK

2 Eylül 2014

KABAKLI KARNIYARIK BÖREK


MALZEMELER

4 adet yufka
4 adet kabak
Tuz
Beyaz peynir

1 su bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt


TARİFİ


  • Kabakları rendeleyip suyunu sıkalım ve tavada suyunu verip çekene kadar kavuralım.
  • Soğuyunca arzuya göre beyaz peynir ve baharat ekleyelim.
  • Süt, yumurta, yoğurt, sıvı yağ çırpıp sos haline getirelim.
  • 2 yufkayı önce dörde sonra toplamda 8 adet üçgen olacak şekilde bölelim.
  • Sos sürüp harç dan yerleştirelim. Sigara böreği sarar gibi ama çok sıkı olmayacak şekilde satalım.
  • Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayıp pişirme kağıdına yerleştirdikten sonra üzerine sos dökelim.
  • Bıçak yardımıyla ortasına çizik atıp 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Berenlehayatintadi'yı İnstagramdan takip etmek için buraya tıklayabilirsiniz :)

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder