KABAKLI KARNIYARIK BÖREK
KABAKLI KARNIYARIK BÖREK
MALZEMELER
4 adet yufka4 adet kabak
Tuz
Beyaz peynir
1 su bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
TARİFİ
- Kabakları rendeleyip suyunu sıkalım ve tavada suyunu verip çekene kadar kavuralım.
- Soğuyunca arzuya göre beyaz peynir ve baharat ekleyelim.
- Süt, yumurta, yoğurt, sıvı yağ çırpıp sos haline getirelim.
- 2 yufkayı önce dörde sonra toplamda 8 adet üçgen olacak şekilde bölelim.
- Sos sürüp harç dan yerleştirelim. Sigara böreği sarar gibi ama çok sıkı olmayacak şekilde satalım.
- Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayıp pişirme kağıdına yerleştirdikten sonra üzerine sos dökelim.
- Bıçak yardımıyla ortasına çizik atıp 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Berenlehayatintadi'yı İnstagramdan takip etmek için buraya tıklayabilirsiniz :)
Berenlehayatintadi'yı İnstagramdan takip etmek için buraya tıklayabilirsiniz :)
0 yorum:
Yorum Gönder