ÇİKOLATALI ÇITIR KEK

21 Ekim 2014

ÇİKOLATALI ÇITIR KEK

   Üzeri çıtır çıtır çikolata kaplı bir keki misafirlerinize sunmak ister misiniz?

   Kekin hamuru un,şeker, yumurtadan oluşuyor. Üstüne ilk olarak erittiğimiz çikolata margarin karışımını dökeceğiz.



 Ardından en üst katında ben fındık kullandım. Siz ceviz veya fıstıkta tercih edebilirsiniz.





MALZEMELER

100gr bitter çikolata
100gr margarin veya tereyağı
3 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1+1/4 su bardağı toz şeker
1 paket toz vanilya
1 kase fındık

TARİFİ


  • Bir tencerede çikolata ve margarini eritelim, soğuması için bekleyelim.
  • Çırpma kabına yumurta ve şekeri ekleyip çırpalım. Un ve vanilya ekleyelim. Tüm malzemeler iyice karışınca soğuyan çikolata karışımından 3 yemek kaşığı koyup karıştıralım.
  • Yağlı kağıt serilmiş pişirme kabına kek hamurunu dökelim.
  • Üzerine çikolata dökelim. Çekilmiş fındıkları serpelim.
  • Önceden ısıtılmış 180C derecelik fırında 30 dk pişirelim.
  • Fırındaki keke kürdan batırıp pişme durumunu kontrol edelim.
  • Pişen keki soğumaya bıraktıktan sonra dilimleyip servis yapalım.
Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder