KABAKLI KİŞ

12 Kasım 2014

KABAKLI KİŞ

   Bu gün sizlere şahane bir Kiş tarifi vereceğim. Tarifimizin adı kabaklı kiş. 
   Kiş hamurunun özelliği yoğurduktan sonra buz dolabında 15 er dakika dinlendirmemiz. Böylece hamur pisince çıtır çıtır oluyor. Ben iç malzemesinde kabak kullandım siz arzu ettiğiniz sebzelerle veya sadece peynirli olarakda pişirebilirsiniz.



MALZEMELER

Kiş hamuru için;

75 gr tereyağı
3 yemek kaşığı su
1 su bardağı un
Açmak için bir miktar un

Kabaklı harç malzemeleri

2 adet kabak
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
150 gr lor peyniri
Tuz, karabiber



TARİFİ

  • Un, tereyağı, bir miktar tuzu yoğurma kabına alıp karıştıralım.
  • Su ilave edip yoguralım. Buz dolabında 15 dk dinlendirelim.
  • Hamuru dolaptan çıkartıp merdane ile tart kalıbı şeklinde açalım. Yağlanmış tart kalıbına yerleştirelim. Kenarlarındaki fazlalıkları keselim. Tekrar buz dolabında 15 dk dinlendirelim.
  • Tereyağını tencereye alıp eritelim. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım. Sütü ilave edip karıştırarak pişirelim. 
  • Baharatlarını ekleyelim. Kabağı rendeleyip ilave edelim. Lor peynirini de ekledikten sonra buz dolabından Kia hamurunu çıkartıp üzerine harcı yerleştirelim.
  • 190 C derecelik fırında 30 dk pişirelim.
  • Sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun 

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder