AYVA TATLISI

19 Aralık 2014

AYVA TATLISI

   Ayva tatlısının püf noktalarından ilki ayvaların kararmaması için limonlu suda bekletmek, ikincisi ise ayvaların karamelize olması ve güzel bir karamel elde etmek için çekirdeklerinden bir kaç tanesini içine atarak pişirmeliyiz. Böylece sanki ayrı bir ayva aromalı karamel yapmışız gibi sosu üzerine dökebilirsiniz.




MALZEMELER

3 Adet ayva
1,5 su bardağı toz şeker
1 çubuk tarçın
5 adet karanfil
1/2 su bardağı su

TARİFİ

  • Ayvaları soyalım ve ikiye bölüp içini oyalım. ( Çekirdeklerini bir kenara bırakalım) Limonlu suda kararmaları için bekletelim.
  • Ayvaları sudan çıkarıp ayırdığımız çekirdeklerden bir kaç tane içlerine koyalım. ( Tatlının kıvamını jölemsi yapmak için)
  • Ayvaları tencereye alıp üzerine diğer malzemeleri koyduktan sonra ocakta pişirelim.
  • Piştikten fırın kabına koyup 180 C derecede dk fırınlayalım.
  • Soğuyunca ortasına kaymak koyalım. Buz dolabında dinlendirip servis yapalım.
Afiyet olsun.

Share This Post

2 yorum:

  1. bayılırıııımm... Ellerine sağlık. ben de bloğuma beklerim. sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim.. Bende takipteyim ;)

    YanıtlaSil