BALLI SUSAMLI TAVUK ŞİŞ

8 Aralık 2014

BALLI SUSAMLI TAVUK ŞİŞ

 Yılbaşı sofrasına genelde tavuk veya hindi yemekleri hakim. Eğer tavuk yapmayı düşünüyor ve alışıldık tariflerden sıkıldıysanız, ballı susamlı tavuk şiş tarifiyle yılbaşı sofrasına yakışır bir lezzet herkesi memnun edecek.







MALZEMELER

9 parça kuşbaşı tavuk göğüs
1 tatlı kaşığı bal
1 yemek kaşığı ketçap
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz, Karabiber
Susam
1 adet çöp şiş



TARİFİ

  • Tavuk marinesi için bal, sıvı yağ, tuz, karabiber, ketçabı kap içinde çırpalım.
  • Tavukları ekleyip harmanlayalım. Buz dolabında en az 1 saat dinlendirelim.
  • Bir saat sonunda marine edilmiş tavukları şişe geçirip 200 C derecelik fırında 40 dk pişirelim.
  • Pişince üzerine susam serpip servis yapalım.
Afiyet olsun.

Share This Post

1 yorum: