ÇİKOLATALI İSVİÇRE RULOSU

24 Aralık 2014

ÇİKOLATALI İSVİÇRE RULOSU

   Tam bir çikolata bombası olan çikolatalı rulo pastayı yapmaya ne dersiniz?
   Rulo pasta yapımının en önemli noktası pandispanyanın kağıdını çıkarırken ve sararken kırmamaktır. Bunun için pandispanya pişip sıcaklığını attıktan sonra aynı ebatlarda pişirme kağıdı kesip pudra şekeri serpmek ve üzerine pandispanyayı kapatarak kağıdı çıkarmaktır. Yapacğımız rulo isviçre rulosudur. Sararken kırılmaması içinse iyice ıslatmamız ve sarılacak ucun 5 cnm ilersine bıcakla hafif kesik atarak yer etmek gerekir. Ben ıslatırken su, şeker ve aroma olarak rom kullandım. Siz içine koyacağınız meyveye uygun başka aramalarda kullanabilirsiniz.




   Çikolatalı rulo pastamız buz dolabında ne kadar dinlenirse o kadar lezzetli olur:)

MALZEMELER

Pandispanya için;

6 adet yumurta
242 gr un
170 gr toz şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya

İç harcı ve trüf malzemeleri;

1 adet muz
150 gr sütlü çikolata
75 gr süt kreması
1 tatlı kaşığı kahve

Çikolata kaplaması için;

150 gr sütlü çikolata
100 gr süt kreması
1 tatlı kaşığı toz kakao

Süslemek için;

Renli çakıl taşı çikolata
Beyaz çikolata rendesi
Sütlü çikolata rendesi

TARİFİ


  • Pandispanya için yumurta, toz şeker, vanilyayı çırpalım.
  • Unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırdıktan sonra pişirme kağıdı serilmiş tepsiye döküp önceden ısıtılmış 180C derecelik fırında 12 dk pişirelim.
  • Tepsi büyüklüğünde pişirme kağıdı kesip pudra şekeri serpelim. Pişen pandispanyayı üzerine kapatıp diğer pişirme kağıdını alalım. Bu işlemi uygularsanız pişirme kağıdını çıkarırken olası kırılmaları önlemiş olursunuz.
  • Bir kaseye su,şeker,aroma ( rom kullandım) hazırlayıp pandispanyayı ıslatalım. Böylece kuru olmayacaktır.
  • Trüf için çikolatayı benmari usulü eritip kahve ekleyelim. ılıttığımız kremayla karıştıralım. Oda sıcaklığına gelince 15 dk buz dolabında sogutalım.
  • Üst çikolata kaplamasi için çikolatayı benmari usulü eritip kakao ekleyelim. Ilıttığımız kremayı ekleyelim. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında 15 dk soğutalım.
  • Pandispanyanin içine trüf çikolatadan sürelim.Ucuna muzu keserek yerleştirip saralım.
  • Pastanın üzerine çikolata ganajdan sürüp rende çikolatalarla süsleyelim.
  • Buz dolabında dinlendirip servis yapalım.
Afiyet olsun.


Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder