KABAKLI ÖRGÜ POĞAÇA

26 Aralık 2014

KABAKLI ÖRGÜ POĞAÇA

   Örgü poğaça tarifini önceki yazılarımda vermiştim. Bu sefer yapacağım örgü poğaçayı minik tek porsiyonluk boyutlarda yapacağım. İç harcı kabaklı olacak. Siz damak zevkinize göre peynirli, ıspanaklı, kıymalı, patatesli çeşitlerinide yapabilirsiniz. 




MALZEMELER

2/3 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Tuz




İç Harc malzemeleri;

3 adet kabak
1 adet kuru soğan
Tuz

Üzeri için;

1 yumurta sarısı
çörek otu

TARİFİ

  • Kabakları rendeleyelim. Soğanı doğrayalım. Sıvı yağda soğanı pembeleştirelim. Kabakları ekleyelim suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Hamur için tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.
  • 15 beze yapıp merdaneyle açalım.
  • Her iki kenardan kesikler atıp ortasına harcı koyalım.
  • Kenarları örer gibi üst üste atalım.
  • Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizip üzerine çörek otu serpelim ve önceden ısıtılmış 180C derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.

Share This Post

2 yorum:

  1. ellerine sağlık güzelim. oldukça lezzetli görünüyor poğaçan. tarif için gerekli notlarımı aldım, başlayacağım bende :)

    YanıtlaSil
  2. Çok tesekkur ederim güzel yorumlarınız için;)

    YanıtlaSil