MAYALI ÇİÇEK POĞAÇA

16 Ocak 2015

MAYALI ÇİÇEK POĞAÇA

   Misafirlerinize görselligi göz dolduran bir poğaça yapmak ister misniz?



   Bu gösterişli ve lezzetli mayalı çiçek poğaçayı yapmak gözünüzü korkutmasın. Mayanın hamuru oldukça pratik. Eğer aklınıza üst üste koyuyoruz pişermi diye bir soru gelirse ( ki benim aklıma gelmişti ) kesinlikle her yerinin eşit oranda piştiğini söyleyebilirim. Fotoğraftaki adımları uygulayarak kolay bir şekilde poğaçayı yapabilirsiniz.


















MALZEMELER

1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (sarısı üstüne)
Un
1 yemek kaşığı kuru maya
İçi için;
1/2 su bardağı siyah zeytin
2 patates

TARİFİ


  • Mayalı hamur için sütü ılıtıp şeker  ekledikten sonra mayayı içinde koyup 15 dk aktifleşmesi için bekletelim.
  • Yumurta, sıvı yağ, yoğurt ekleyip karıştıralım.
  • Unu ilave edip kulak memesi kıvamında hamur elde edince üzerini bez ile örtüp 30 dk mayandıralım.
  • Mayalanan hamurudan 25 beze ayırıp merdane ile açalım.
  • Patatesleri soyup küp küp doğrayıp haşlayalım ve zeytinle karıştıralım.
  • Açtığımız hamura iç harcından koyup saralım.
  • Bıçakla verev şekilde kesip resimdeki gibi ilk katı dizelim.
  • Diğer hamurları alttakilerin üstüne gelecek şekilde dizelim.
  • 3üncü katıda yapıp ortaya beze koyalım.
  • Üzerine yumurta sarısı sürelim.
  • Önceden ısıttığımız 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Sıcak olarak servis yapalım.



Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder