TAHİNLİ ÇÖREK

14 Ocak 2015

TAHİNLİ ÇÖREK


  Bugün sizlere çok lezzetli bir tahinli çörek tarifi vereceğim. 



   Tahinli çöreği 3 farklı şekilde sunuma hazırladım. Sizlerde arzu ettiğiniz şekilde hazırlayarak sunumunu yapabilirsiniz.


  Sarmal şekilde yapmak için hamuru 4 bezeye ayırıp merdane ile açalım. Tahin sürüp rulo yapalım. Ruloyu kendi etrafında döndürelim.



   Minik rulolar için hamuru 2 bezelye ayıralım. Merdane ile açıp tahin sürdükten sonra rulo yapalım. 2 cm eninde keselim.




   Dolama şekli vermek için hamuru 4 bezeye ayırıp merdane ile açalım. Tahin sürüp rulo yapalım. Uzunlamasına tezgaha serip bıçak ile ortadan ikiye keselim. Kesikleri önce üst üste atalım ardından da yuvarlak şekil alması için iki ucu birleştirelim. 





MALZEMELER

100 gr tuzsuz tereyağı
1 yumurta
2/3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı kuru maya
3,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı toz şeker

İçi için;

1 çay bardağı tahin
1,5 çay bardağı toz şeker



TARİFİ


  • Mayalı hamur için sütü biraz ısıtıp ( çok sıcak olmasın yoksa maya ölür) mayayı içine ekleyelim. 10 dk mayanın aktifleşmesi için bekletelim.
  • Oda sıcaklığındaki tereyağı, şeker, yumurta ve sütü karıştıralım. Un ekleyip hamuru yoğuralım. 
  • Üstünü örtüp 30 dk mayalandıralım.
  • Arzu ettiğimiz şekilleri vermek için bezelere ayıralım.
  • Bir kapta tahin ve şekeri karıştıralım.
  • Rulo yapmak için hamuru açıp tahin sürüp rulo yapalım. İsterseniz kendi etrafında döndürün isterseniz 2 cm eninde kesin.
  • İsterseniz de resimde verdiğim örnekte yapabilirsiniz.
  • Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180C derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder