MİLFÖY POĞAÇA

20 Mart 2015

MİLFÖY POĞAÇA

   Milföy poğaçanın tarifini  bu gün kıymalı olarak sizlere vereceğim. Çayın yanına yakışan milföy poğaçaların peynirli, zeytinli çeşitlerini yaparak kahvaltı sofralarında sunabilirsiniz.































MALZEMELER

6 adet milföy
150 gr kıyma
1 adet kapta biber
1 adet sivri biber
Sıvıyağ
1 adet yumurta sarısı
Susam

TARİFİ

  • Sıvıyağda kıymayı kavuralım. Biberlerin doğrayıp kıymaya ekleyerek soteleyelim.
  • Milföyleri buzluktan çıkarıp çözülmesi için oda sıcaklığında bekletelim.
  • Fırını 190 C° `ye ayarlayalım.
  • Milföyleri ikiye bölelim, iç harcdan koyup yuvarlayalım.
  • Yumurta sarısı sürüp susam serpelim.
  • Fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder