ÇİLEK JÖLELİ VE KREMALI PASTA

16 Haziran 2015

ÇİLEK JÖLELİ VE KREMALI PASTA

   Çilek jöleli ve kremalı pasta ile 3 lezzetin birbirine muhteşem uyumunu yakalamak isterseniz denemeniz gerekenlerin başında geliyor. 



  
  Bu çilek jöleli ve kremalı pastayı benimle birlikte tasarlayan annem`in ( doğum günü pastası :) ) doğum günü`nü  bu vesile ile tekrar kutluyorum..



MALZEMELER

Pandispanya için;

4 adet yumurta ( büyük boy )
2/3 su bardağı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket toz vanilya
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı sıcak su

Kreması için;

1 paket hazır pasta kreması
Veya buradan pastacı kreması tarifime bakabilirsiniz.

Ganaj için;

100 gr fildişi kuvertür çikolata
75 gr krema

Jöleli katlar için;

1. Kat
1 paket çilekli jel

2. Kat
1 paket çilekli jel
2 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı pasta kreması

Üzeri için;

Mereng malzemeleri
1 adet yumurta akı
1/2 su bardağı toz şeker

Çilek




TARİFİ

  • Çilek jöleli ve kremalı pastayı yapmak için önce pasndispanyasını pişirmek ile işe başlayalım.
  • Pandispanya için yumurta haklarını derin bir kaseye alıp mikserle kar gibi olana kadar çırpalım.
  • Yumurta sarılarına şeker ekleyip krema kıvamına gelene kadar karıştıralım. Sıvı yağ ve sıcak su ilave edip tekrar karıştıralım. 3 seferde yumurta akına ilave edelim. Bu aşamada spatula ile alttan üste doğru çevirerek karıştıralım.
  • Un , nişasta ve vanilyayı elekten geçirelim , yine 3 seferde ekleyip karıştıralım. 
  • Pişirme kağıdını 10 - 15cm'lik kelepçeli kalıbın tabanına yerleştirelim. Pandispanya hamurunu döküp önceden ısıttığımız 180 °C fırında 20 dakika pişirelim.
  • Pandispanya pişerken pasta kremasını hazırlayalım. Ev yapımı pastacı kreması tarifime buradan bakabilirsiniz.
  • Pişen pandispanya soğuyunca enlemesine 3 ` e keselim.
  • Sıcak su`ya şeker ekleyip pandispanya yı ıslatalım.
  • Kelepçeli yuvarlak kalıba bir kat pandispanya koyalım.
  • 1 paket çilekli jel `i üzerinde yazan tarife göre hazırlayalım. Pandispanya üzerine dökelim. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyalım.
  • Fildişi kuvertür çikolata ve kremalı ısıya dayanıklı kaba koyalım. Bir tencereye su koyup kabı üzerine koyalım. Oluşan buhar ıle çikolata eriyince oda sıcaklığına gelmesi için bekletelim , buzdolabına koyalım.
  • 1 paket çilekli jel hazırlayıp içine yoğurt ve krema koyalım.
  • Artık pastayı oluşturabiliriz. Bir kat pandispanya üzerine yoğurtlu jeli , üzerine bir kat pandispanya sonra pasta kreması , üzerine buzdolabında donan jelli pandispanyı yerleştirelim.
  • Kenarlarına çikolata ganaj sürelim. Bu dolabında pandispanya yı dinlendirmeye bırakalım.
  • Mereng için yumurta akı ve şekeri sertleşene kadar çırpalım. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye sıkma torbası ile sıkalım. 180C° fırında ( 10 dakika ara ile fırının kapağını açalım ) yaklaşık 45 dk - 70 dk merengleri pişirelim.
  • Pastanın üzerini mereng ve çilekler ile süslenip en az 6 saat sonra dilimleyip servis yapalım.
Afiyet olsun.

NOT
  1. Pandispanya yaparken tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı. 
  2. Pandispanyaları şekerli su ile ıslatılmalı. Aksi halde kuru olacaktır.
  3. Mereng yapımında dikkat edilmesi gereken fırının nemini almak için 10 dakika ara ile fırının kapağı açılmalı. Böylece bezelerin içleri iyice kurumuş olacaktır.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder