ŞEFTALİ REÇELİ

5 Haziran 2015

ŞEFTALİ REÇELİ




MALZEMELER

1 kg şeftali
750 gr toz şeker
1/2 limon suyu


TARİFİ


  • Şeftalilerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım. ( Ben şeftali yumuşak olduğu için rendeledim)
  • Tencereye şeftali ve şekeri koyup bir kaç saat sulanması için bekletelim.
  • Ocağın altını açıp reçeli kaynamaya başlayalım. Kıvamı koyulaşınca limon suyu ekleyip reçeli kavanoza koyalım.
Afiyet olsun.

Not:
  1. Şeftali reçelinde şeker ölçüsünü damak zevkinize göre 1 / 1 kullanabilirsiniz.
  2. Limon suyu şekerin kristalleşmesini engeller. Bu sebeple limon suyu kullanmayı ihmal etmeyin.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder