GÜLLAÇ BÖREĞİ

6 Temmuz 2015

KIYMALI GÜLLAÇ BÖREĞİ

   Tatlısı yapılan vazgeçilmez tatlımız güllaç ile lezzetli bir kıymalı börek tarifi..



MALZEMELER

6 yaprak güllaç

Kıymalı börek harcı için;

250 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
Zeytinyağı
Tuz , karabiber , toz zencefil , havlıcan

Salçalı börek sosu için;

1 yemek kaşığı domates salçası
1.5 su bardağı su
1 yemek kaşığı yoğurt

TARİFİ


  • Börek harcı hazırlamak için soğanı yarım ay şeklinde doğrayalım. Tavaya sıvıyağ koyup soğan ve kıymayı soteleyelim. Sarımsağı ezip ekleyelim. Baharatları ve tuzunu ilave edelim.
  • Salçalı börek sosu hazırlamak için , salçayı biraz zeytinyağı ile kavuralım. Ocağın altını kapatıp su ve yoğurt ekleyelim.
  • Pişirme kabına 1 yaprak güllacı dörde bölerek yerleştirelim. Sos döküp 3. kata kadar aynı işlemi yapalım. Kıymalı malzemeyi koyalım. Üst katlara da aynı işlemi uygulayarak kalan sosu dökelim.
  • 180°C fırında pişirelim.
Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder