GÜLLAÇ BÖREĞİ
KIYMALI GÜLLAÇ BÖREĞİ
Tatlısı yapılan vazgeçilmez tatlımız güllaç ile lezzetli bir kıymalı börek tarifi..MALZEMELER
6 yaprak güllaçKıymalı börek harcı için;
250 gr kıyma1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
Zeytinyağı
Tuz , karabiber , toz zencefil , havlıcan
Salçalı börek sosu için;
1 yemek kaşığı domates salçası1.5 su bardağı su
1 yemek kaşığı yoğurt
TARİFİ
- Börek harcı hazırlamak için soğanı yarım ay şeklinde doğrayalım. Tavaya sıvıyağ koyup soğan ve kıymayı soteleyelim. Sarımsağı ezip ekleyelim. Baharatları ve tuzunu ilave edelim.
- Salçalı börek sosu hazırlamak için , salçayı biraz zeytinyağı ile kavuralım. Ocağın altını kapatıp su ve yoğurt ekleyelim.
- Pişirme kabına 1 yaprak güllacı dörde bölerek yerleştirelim. Sos döküp 3. kata kadar aynı işlemi yapalım. Kıymalı malzemeyi koyalım. Üst katlara da aynı işlemi uygulayarak kalan sosu dökelim.
- 180°C fırında pişirelim.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder