YOĞURT TATLISI
YOĞURT TATLISI
Şerbetli tatlıların en güzellerinden biridir yoğurt tatlısı.MALZEMELER
4 adet büyük boy yumurta1 su bardağı yoğurt
2/3 su bardağı irmik
2/3 su bardağı un
10 yemek kaşığı toz şeker
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
3 su bardağı su3 su bardağı toz şeker
1/2 limon suyu
TARİFİ
- Yoğurt tatlısını hazırlamak için öncelikle şeker ve suyu tencereye koyup şerbeti hazırlayalım. Kaynayınca limon suyu ilave edelim.
- Yumurta ve şekeri çırpma kabına alıp köpük köpük olana kadar çırpalım. Yoğurt ekleyip karıştıralım.
- Karışıma sırasıyla portakal kabuğu rendesi, kabartma tozu, un ve irmik ilave edip spatula ile karıştıralım.
- Kare pişirme kabına karışımı döküp 180 C° fırında 20 dakika pişirelim.
- Pişen kekin üzerine ılık şerbeti dökelim.
- Buzdolabında dinlendirip dilimleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder