YOĞURT TATLISI

15 Temmuz 2015

YOĞURT TATLISI

   Şerbetli tatlıların en güzellerinden biridir yoğurt tatlısı.
  



















MALZEMELER

4 adet büyük boy yumurta
1 su bardağı yoğurt
2/3 su bardağı irmik
2/3 su bardağı un
10 yemek kaşığı toz şeker
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1/2 limon suyu

TARİFİ


  • Yoğurt tatlısını hazırlamak için öncelikle şeker ve suyu tencereye koyup şerbeti hazırlayalım. Kaynayınca limon suyu ilave edelim.
  • Yumurta ve şekeri çırpma kabına alıp köpük köpük olana kadar çırpalım. Yoğurt ekleyip karıştıralım.
  • Karışıma sırasıyla portakal kabuğu rendesi, kabartma tozu, un ve irmik ilave edip spatula ile karıştıralım.
  • Kare pişirme kabına karışımı döküp 180 C° fırında 20 dakika pişirelim.
  • Pişen kekin üzerine ılık şerbeti dökelim.
  • Buzdolabında dinlendirip dilimleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder