MERCİMEKLİ HUMUS

15 Temmuz 2015

MERCİMEKLİ HUMUS


MALZEMELER

1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet patates
1 tatlı kaşığı patates nişastası
Zeytinyağı
Tuz , Karabiber



TARiFi

  • Mercimeği yıkayalım. Patatesi soyalım. Patates , havuç , kuru soğanı küp küp doğrayalım.
  • Tencereye doğranan malzemeleri ve mercimeği koyup üzerine tuzunu ve geçecek kadar su koyalım.
  • Suyunu çekene kadar pişirelim. Zeytinyağı ve karabiber ekleyelim. Çatal yardımıyla ezelim.
  • Patates nişastasını su ile inceltelim. Humusa ekleyip bir taşım kaynatalım.
  • Bir kaba aktarıp soğuduğunda servis yapalım.
Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder