JÖLELİ PRATİK PASTA

11 Ağustos 2015

JÖLELİ PRATİK PASTA

   Sıcak günlerde kolay ve meyveli bir pasta tarifi ararsanız jöleli pratik pasta tarifini denemelisiniz.



  Zamandan kazanmak için bazen hazır ürünleri tercih ediyoruz. Bu pratik jöleli pasta tarifinde de hazır pastaban kullanmayı tercih ettim. Eğer keki kendiniz hazırlamak isterseniz dikkat etmeniz gereken hususlar var. Pandispanya`yı pişirdikten sonra üzerine jöle eklemeden önce mutlaka soğumalıdır. Ve jöle iyice donduktan sonra üzerine ganaj dökülmelidir.



MALZEMELER

Hazır pastaban 
2 paket çilek veya vişneli jöle
100 gr krema
100 gr beyaz çikolata

TARİFİ

  • Jöleleri üzerinde yazan tarife göre hatzrlayalım.
  • Kelepçeli kalıba hazır pasta kekinin bir katını yerleştirelim.
  • Üzerine jöle dökelim. 
  • Buzdolabında donması için bekletelim.
  • Kremayı ısıtalım. Çikolataları üzerine koyup erimesi için karıştıralım. 
  • Jöleli kek üzerine ganajı dökelim.
  • Üzerini arzuya göre çikolata sosu ve çilek ile süsleyelim.
  • Buzdolabında en az 3 saat dinlendirip , dilimleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder