HAYRABOLU TATLISI

22 Eylül 2015

HAYRABOLU TATLISI

   Trakya hayrabolu tatlısı 'nı kısaca anlatmak gerekirse hafif şerbetli bir tatlı demek doğru olur. İçindeki peynir aroması ve hafifliği ile serviste sunacağınız kaymak veya tahin ilavesi sayesinde lezzetini daha da artırabilirsiniz.

  



MALZEMELER

2 adet yumurta
200 gr tuzsuz peynir
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Un

Şerbeti için;

2 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker


TARİFİ

  • Hayrabolu tatlısı yapmak için öncelikle şerbetin hazırlamakla başlayalım. Tencereye su ve şekeri koyup kaynatalım. Bir kaç damla limon suyu koyup ocağın altını kapatalım.
  • Hamuru hazırlamak için yoğurma kabına peynir ve yumurtayı koyup karıştıralım. Vanilya ,kabartma tozu ve un ilavesi yaparak hamuru yoğuralım.
  • Hayrabolu tatlısı hamuru hafif ele yapışan kıvamda olmalı. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye hamurdan parçalar koparıp yuvarlayarak dizelim.
  • 180C° fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Pişen tatlıya şerbeti dökelim. Şerbeti çekmesi için beklettikten sonra üzerine arzuya göre tahin veya kaymak sürüp servis yapalım.
Afiyet olsun.


Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder